Jova travar  od mila, ili zvaničnije Jovan Jovanović, travar iz Vrnjačkje banje, stvarno je božji čovek. Na hiljade muškaraca i žena koji nisu mogli da se ostvare kao roditelji, dobili su tu jedinstvenu priliku – uz pomoć njegovih trava.

 Zahvaljujući Jovi travaru rodilo se nekoliko hiljada dece.

– Ne znam tačno, nisam brojao – kaže Jova travar. – Prosečno, od deset žena koje dođe po pomoć šest ili sedam ostane u drugom stanju. To je veliki prosek. Nažalost, sterilitet je postao produkt psiho – emotivnog stanja i stresa modernog društva, pa se i sa tim moramo boriti.

  Pedeset godina leči razne tegobe Jova travar  i nikada ne radi na svoju ruku. Poštuje zvaničnu medicinu i po njenoj dijagnostici se ravna.

– Tražim od svih da donesu lekasku dokumentaciju i u dogovoru sa lekarom dajem terapiju- kaže Jova travar.

 To je  kombinovana terapija  čajeva, kapi i vaginaleta. Čajevi se prave od devet vrsta trava: dva čaja se kuvaju i piju, jednim se ispiraju polni organi, a terapija podrazumeva i tri vrste tikntura.

 Manje-više, postupak je isti za većinu žena, dok se u posebnim okolnostima i bolestima menja. U konsultaciji sa lekarom žena obavezno radi ultrazvuk i folikomentriju, prati se stanje spermograma i muških hormona i prema  rezultatima propisuje se individualna terapija.

  Jova travar je stručnjak za sterilitet ali njegovi preparati pomažu i u lečenju reumatskih tegoba, diskus hernije, spondiloze, bronhijalne astme, migrene, čira na želucu i drugih bolesti organa za varenje.

 Jova travar pomaže i oseća se zadovoljno kada to čini.

Bio je siromašno, gladno i bolesno dete i to ga je navelo da celog života pomaže drugima.

-Rođen sam u Velikom Mokrom lugu, kao sedma generacija travara u porodici, ali kad sam jednom došao u Banju, ostadoh zauvek! Za mene su  priroda i biljke Božija apoteka, zato što sam kao dečak doživeo kliničku smrt, do 23. godine još dva puta imao teška stanja i nekoliko operacija i sve je to moj deda travama izlečio.

O.B.

Čaj za varenje

Prvenstveno za dobro varenje, ali i za smirenje, preporučuje se mešavina valerijane, kantariona, žalfije i nane. Po pola kašičice svake biljke sjediniti, pa tu mešavinu preliti sa 2 dl ključale vode i ostaviti da odstoji 10- 15 minuta. Piti 1 dl dva puta dnevno, pre jela.

Čaj za žene

Ovaj čaj najviše se koristi protiv bolnih menstruacija. Pomešati dve kašičice cvetova hajdučke trave, po kašičicu vranilove trave i korena peršuna, sa malo semena šargarepe i kima. 10 gr ove mešavine preliti sa 3 dl vrele vode i piti dve šoljice dnevno, pre obroka.

Za jetru

Pomešati kašičicu hmelja, dve kašičice divlje vrbene i dve kašičice petrovca, pa dodati malo cvetova pelina i lišća žalfije. Tu mešavinu kuvati pet minuta u 4 dl vode i piti tri šoljice dnevno mimo obroka.

Protiv anemije

Malo semena komorača pomešati sa kašičicom šipka i kašičicom deteline, pa 10 gr ovakve mešavine preliti sa 3,5 dl vrele vode. Piti tri do četiri šoljice dnevno.

IN MEMORIAM

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com