On leti kroz prostor i skoro da ne dodiruje asfalat! Kad se „nagari“ do maksimuma, koji iznosi 287 kilometara na sat, on je zmaj. Ali „jaguar“ SVR, moćan, snažan  i neuhvatljiv krosover pripada F-pace varijanti pa je samim tim i najskuplji. Ovaj model želi da  svi čuju ko je on!

 Kad vozač nagazi na gaz, papučica bruji i pravi namernu buku, dajući dodatni osećaj brzine i moći.

  Jaguarov sportski krosover  nije za sramežljive. On je za  pomalo razmetljive šmekere, koji imaju čime da se pohvale. Moćnom mašinom koja ima krila. 

 To naravno košta, ne samo kada se ova zverka kupuje, već i svaki put kada se  bučno nagazi na gas potrošnja goriva skače sa 15 na 20 litara na sto kilometara. Brza vožnja, još „jaguarovsko“ ubrzanje, jednako – više goriva.

  Sportska verzija „jaguara“ krosovera moćna je mašina.  Podiže u oblake za  tili čas. U brojkama,  za ubrzanje od  jedne milje  potrebno mu je 3, 8 sekundi! Za manje vremena nego što je potrebno da se izgovori njeggov model. Probajte, izgovorite „jaguar“ F-pace SVR i on već leti brzinom od 187 kilometara na sat na auto – putu.

   Ova „ ljuta“ mašina mora da ima i ljute performanse.  Ima osmostepeni automatski menjač, unapređeni kočioni sistem, poboljšano upravljanje, sportska sedišta, ima ekran od 11,4 inča, infotainmet sistem koji veoma sliči pametnom telefonu, ima  aktivni ineter ekran od 12,3 inča  za vozača, motor V 8  od 5,0 l  sa 550 KS.

 Prava je zver koja kida asfalt.

 Unutra, udobnost je  zagarantovana i vozaču i suvozaču. Sedišta su sa električnim podešavanjem u osam varijanti.  Potpuno su sportska i presvučena kožom. Kada naš krosover prkosi krivinama u  brzini, sedišta se ponašaju besprekorno u svojoj funkciji. Ne letite po auomobilu levo – desno, ni kao vozač ni kao suvozač, ni kao putnik pozadi. Sve je usklađeno sa tom maksimalnom brzinom, čak i volan koji je ugodan i veoma prijatan u rukama vozača.

 Udobnost se za klasu ovakvog automobila podrazumeva. Ekstremno je visoka. Zvučna izolacija, takođe – prvoklasna. 

  Unutrašnjost  „ jaguara“ F-pace SVR je značajno izmenjena u odnosu na prethodni model posebno kada je menjač u pitanju. Ispred ručice automatskog menjača su dva okretna prekidača kojima se jednostavno rukuje a koji uprvaljaju klima – uređajem. Kod „jaguara“ je jednostavno sve unapređeno i poboljšano do krajnjih granica. Vozač se oseća sigurno i opušteno.

  „Jaguar“ ima automatsku funkciju kočenja pri velikoj brzini u nuždi. Ima kontrolu umora vozača, opciju zadržavanja trake, prednji i zadnji parking senzor, detekciju  vozila koje se približava sa leđa, kameru za pogled nazad. Ima sve što mu daje prednost na autoputu.

 Ima čak i priličnu težinu ali je i ona nekom magijom pretvorena u njegovu prednost. Iako teži više od dve tone, kad raširi krila i postigne brzinu leti kao zmaj a deluje kao perce.

                Nebojša Đorđević

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba