Energija kuće  može da nas uništi a može i da nas (u)čini srećnim. Bioenergetičari sa svih meridijana savetuju da otvorimo širom svoja čula, da prepoznamo energiju kuće da je eliminišemo ako je loša ili da je  osveštamo.  Ukoliko se se selimo, obavezno je da  pre useljenja očistimo energetski prostor.  Ako je u stanu ili kući neko pre nas živeo, sigurno je da ćemo osetiti njihovu zaostalu energiju koju je prostor upio.  Obavezno je treba sasvim odstraniti.

Valja obratiti posebnu pažnju na vrata.  Vrata koja se ne otvaraju u potpunosti ograničavaju naš životni energetski tok. Sklonite sve što smeta vratima da se otvore do kraja. Ako je na njima čiviluk, uklonite ga ako sputava vrata i sklonite sve da ona imaju slobodu bda se otvaraju i zatvaraju bez smetnje.

  Zatim treba obratiti pažnju na hodnike. Hodnici u našem stanu su zapravo arterije. Starudija i nagomilane stvari u predsoblju i hodniku smetaju proticanju energije i stvaraju prepreke na našem putu. Oslobodite ormare od stvari koje vam ne trebaju, očistite podrum i tavan. Te stare stvari imaju svoju energiju koja će nas vući u prošlost i smetati nam da napredujemo.

  Unesimo svetlost u dom. Kada ima svetlosti povećava se kvalitet našeg života. Energija koja je u zastoju voli mrak i izbegava sunčeve zrake. Za dubinsko ćišćenje svog stana zamislite da se svaki deo puni svetlošću. To se naročito odnosi na ćoškove, pukotine i druga tamna mesta gde se se gnezde stanovnici donjih nivoa astralnog sveta. Upalite kamfor,  i pomalo upaljenog  kamfora razmestite u četiri ugla sobe, ovo će imati dobar efekat čišćenja. Aroma kamfora deluje na jako dubokom nivou.

   Za podizanje opšte energije, kuću dobro isprskati čistom izvorskom vodom u koju dodamo nekoliko kapi ulja od lavande.  Time ćemo obogatiti vazduh negativnim jonima.  Lavanda ima svojstva stimulatora što pozitivno deluje na atmosferu u kući. Ovakva prskanja uravnotežuju suvišnu količinu pozitivnih jona koje stvaraju televizor, kompjuteri i drugi električni aparati.

 Stručnjaci za energiju kuće predlažu još jedan način povećanja nivoa energije: pranje poda posoljenom vodom. Obrišite sunđerom koji ste nakvasili slanom vodom vrata, nameštaj, zidove doma. Operite njime kupatilo.

      Kada se dom dobro pospremi može se poprskati  svetom vodicom. Posebno njegovi uglovi i pragovi. Ako je neko bolestan, stavite mu čašu sa svetom vodicom i menjajte je svako jutro. Isto uradite  ako deca loše spavaju i ako imaju košmare.

   Ponekad se u stanu oseća prisustvo „nečiste sile“ ili kritera (energetske tvorevine s donjeg astrala). Bioenergetičari kažu da se tada osvećena so stavi na vruć tiganj i ostavi da se greje 15 do 20 minuta. Ako je stan čist i nema negativne energije so će biti žućkaste boje. U suprotvnom so će pucketati i postaće tamna ili crna. Na ovaj način se otkriva tuđa energija i ujedno – eliminiše. Posle toga upalite tamjan.

  Energija kuće može biti pod uticajem geopatogenih zone ( negativni uticaji Zemlje i podzemnih voda). Ako se budite s glavoboljom i imate nesanicu, osećaj opasnosti i neobjašnjivog straha, stavite ispod kreveta nekoliko plodova divljeg kestena. On  neutrališe loš uticaj geopatogenih zona. Pomoći će diskretno da život u kući bude-savršen.

B.Vukanović

Vidi još: Četvrtkova so zaštitnik kuće i zdravlja

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba