Energija je moćna, neuništiva i isceljujuća. Ne treba čekati da nam neko pomogne kada to možemo uz pomoć svoje energije. Nikada ne treba zaboraviti, energija je deo nas. Moramo se potruditi da je osetimo i da naučimo kako da je iskoristimo.

Ukoliko verujte u snagu sopstvene energija, može pokušati da sebi pomognete kroz niz vežbi koje je dao japanski iscelitelj Kacudžo Niši, poznat i po tome što je sebi produžio život do neverovatnih 75 godina iako su mu lekari još kao dečaku prognozirali da neće doživeti ni punoletstvo.  On je osmislio Sistem zdravlja koji doživljava čoveka kao celinu, neraskidivo povezanu sa okruženjem i vasionom. Osim toga, njegov Sistem pomaže u formiranju tri navike koje su neophodne za dostizanje sreće: navici da budemo uvek zdravi, da neprestano ulažemo napor i da neprekidno učimo.

Naša energija će nam u tome svemu pomoći.

 Ne treba čekati da neko dođe i da nam pomogne. Samo mi možemo da učinimo sebe zdravim i srećnim. Evo nekih njegovih vežbi.

Sredstvo protiv nesanice

            Nesanica nastaje zbog poremećaja tečnosti i neravnomernog kretanja energije u telu. Često je propraćena nervnom napetošću ili drugim rastrojstvima nervnog sistema.

            Sastavite tri prsta desne ruke: kažiprst, srednji i domali prst – tako da budu međusobno pričvršćeni i jagodicama ih prislonite na oblast između nosa i gornje usne, pa tu blago pritiskajte. Levu ruku pritom držite na solarnom pleksusu. Zamislite kako se toplota iz levog dlana kreće kroz ramena i vrat u desnu ruku, ulazi u prste i deluje vam na oblast iznad usne. Uticaj toplote na tu oblast omogućiće vam da se opustite i ubrzo utonete u san. Vežbu treba raditi 5-10 minuta pre spavanja, što će vam veoma brzo izazvati sanjivost. Energija u ovoj oblasti će regulisati problem.

energija

Isceljenje zglobova

            Uzrok oboljevanja zglobova se nalazi u poremećaju kretanja energije, procesima zastoja, ogromnim preopterećenjima, preteranom trošenju energije, infekcijama i traumama, što svedoči o manjku energije u tim oblastima.

            Postavite levu ruku na oblast solarnog pleksusa kako biste imali pristup rezervoaru energije, a desnu ruku – na oboleli zglob. Osetite u levoj ruci toplotu koja se kreće iz solarnog pleksusa. Zamislite kako se toplota iz ruke podiže ka ramenima, te prolazeći kroz ramena i vrat ide u desnu ruku, a iz dlana desne ruke usmerava se ka obolelom zglobu. Nakon 5-7 minuta sklonite levu ruku sa solarnog pleksusa i postavite je na oboleli zglob, ali sa suprotne strane (na primer, ukoliko vas boli koleno, desna ruka je postavljena odozgo, na kolenu, a leva dole, ispod kolena). Zamislite kako se među dlanovima pojavljuje potok toplote i energije, koja vam prožima ceo zglob, ispunjavajući ga snagom i zdravljem. Ruke treba držati u tom položaju 5-7 minuta.

Lečenje krvnog pritiska

            Povišen krvni pritisak se pojavljuje usled snažnog nervnog uzbuđenja. Nervna napetost dovodi da organizam troši mnogo više energije nego što dobija, zbog čega se brzo iscrpljuje i izložen je najrazličitijim bolestima. Osim toga,  zidovi krvnih sudova se skupljaju; usled naprezanja oni se stvrdnjavaju i gube elastičnost, budući da je elastičnost svojstvena samo opuštenom, nenapetom tkivu. Zbog napetosti zidova krvnih sudova sužava se otvor unutar krvnog suda i pritisak krvi se zbog toga povećava. Da bismo uspostavili njihovu elastičnost neophodno je da im pošaljemo dodatnu energiju koja će im omogućiti opuštanje, a ovo će, samo po sebi, proširiti otvor za normalno proticanje krvi.

            Nizak krvni pritisak nastaje usled nedostatka energija u organizmu, pa tkivo gubi normalan tonus. Ono postaje usahlo i tromo, pa zidovi krvnih sudova ne mogu da dostignu normalan tonus. S obzirom na to da nemaju sposobnost kontrahovanja vrlo su mlitavi, zbog čega je otvor u njima preširok pa priliv krvi nije dovoljan da bi se napunili krvni sudovi.

            Nizak krvni pritisak propraćen je: vrtoglavicom, glavoboljama, osećajem umora.

            Sledeći metod, namenjen lečenju povišenog i sniženog pritiska, ima snagu da oba normalizuje.

            Neophodno je da stavite dlan desne ruke na unutrašnju stranu zgloba šake leve ruke – na rastojanju otprilike tri prsta od narukvice kojom se završava dlan. To treba raditi sedeći na stolici, uspravne kičme, dok vam leva ruka, pritom, opušteno leži na kolenu. U mislima pošaljite toplotu iz dlana desne ruke u mesto koje držite. Zatim to isto uradite promenivši ruke – držeći svaku ruku u trajanju od 7 do 8 minuta. Osetićete vidljive promene jer će vam se pritisak normalizovati. Energija je moćna i naš glavni lekar.

                                             O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kosa kozmetika koža krv lek lečenje manastir med more muzika nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

Vidi još: Lečenje po konstituciji

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kosa kozmetika koža krv lek lečenje manastir med more muzika nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com