Zbog nepravilne ishrane i genetske predispozicije mnogima je glavni neprijatelj povišena masnoća u krvi – čuveni strašni holesterol. Njegova normalna vrednost u krvi je između 4,60 i 6,20 mmol / L i sve što je iznad ili ispod toga treba vratiti u normalu. Dva proverena recepta koje je autor teksta lično isprobao, sa konačnim pozitivnim efektom, možda će pomoći i vama.

Prvi recept je svakodnevno ispijanje čaja od ploda celog šipurka a drugi je sirup od limuna.

Šipurak

Uzmite 10 plodova šipurka, ubranih u ekološki čistom području. Ako su suvi, operite ih i stavite u vodu koja nije toplija od 60 stepeni Celzijusovih. Ostavite poklopljeno da stoji celu noć. Sutradan sipajte ujutru i uveče po šolju, Dodajte vruću vodu. Možete nekoliko puta iskoristiti šipurke, zapravo sve dokle god puštaju boju.

Za dva meseca svakodnevnoh pijenja po dve šolje- zasigurno strašni holesterol nestaje.

Sirup

Potrebni sastojci:

– 1 kg limuna
– 5-6 vezica peršuna
– 3 l vode
– 1 kesica sode bikarbone


Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone.

Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena. Peršun zajedno sa stabljikom iseckati na sitnije komadiće. Limun zajedno sa korom sitno iseckati.
Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode. Kuvati na tihoj vatri 2-3 sata. Kada je skuvano, procediti. Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa. Pije se svako jutro, na prazan stomak,  jedna puna čašica za rakiju. Smesa je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.

  O.B.

Vidi još…Kako pobediti nesanicu sa par caka

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba