Dr Vladimir Stojiljković zna bolje nego većina žena šta bi trebalo da rade da bi izgledale mlađe.  Zna bolje jer je Vladimir Stojiljković plastični hirurg, i to  jedan od najboljih u regionu. On nepogrešivo procenjuje koju intervenciju preduzeti na licu, vratu ili grudima, gde treba dodati, oduzeti, zategnuti,  Zna i kada. I ta vremenska odrednica je izgleda presudno važna u nastojanjima da se zadrži mladoliki izgled što duže i delotvornije. 

-Ako posmatramo sa aspekta estetske medicine, pravovremeni anti-aging je jedini način da se umanje posledice neminovnog procesa starenja – kaže dr Vladimir Stojiljković. -Kada se kaže pravovremeni, misli se na tretmane i procedure poput botulinumskog toksina, hijaluronskih filera, stimulatora kolagena i faktora rasta iz krvne plazme, koji deluju na nivou uzroka nastanka onog što pacijenti primete kao znakove starenja. Pravovremeni anti-aging odlaže i usporava vidljivost posledica čime se mladolik izgled održava. Naravno,mladost  ne može  da se vrati.

O To je spolja, a iznutra?

-Kako unutrašnje stanje dosta utiče i na ono spoljašnje, odličan recept za mladolikost su i puno smeha, radosti i trud oko poštovanja nekih osnovnih pravila zdravog života.

O Vas, izgleda, žene ne mogu da prevare po pitanju svojih godina. Po čemu vi, kao iskusan estetski hirurg, recimo, određujete ženi godine?

     -Iako postoje neki osnovni, anatomski, pokazatelji procesa starenja posebno kada je lice u pitanju, nezahvalno je smatrati ih apsolutno tačnim, posebno u doba moderne estetske medicine koja koriguje i neke delove lica i tela koji su ranije bili teški ili nemogući za korekciju. Primera radi, danas se šake uspešno podmlađuju primenom Ellanse stimulatora kolagena i hijaluronskih filera, iako je ovaj deo do pre par godina bio upravo onaj koji odaje godine.

O Šta mislite da ženama najviše smeta na svom izgledu?

 –Žene su često po prirodi dosta samokritične i vrlo često zapažaju detalje koji drugim ljudima ne privlače toliko pažnje, Često su lepe žene najviše samokritične. Kada je telo u pitanju – višak kilograma i grudi koje nisu zadovoljavajuće veličine ili oblika su česti uzroci nesigurnosti kod dama. Kada je u pitanju lice, primedbe se često odnose na volumen usana, oblik nosa ali i pokazatelje starenja poput bora i pada tonusa kože.

 O Kako vi gledate na lepotu?

-Iskreno, ponekad se zabrinem zbog toga što svako novo lice analiziram sa profesionalnog aspekta. Međutim, ono što definitivno uvek pleni i ostaje kao utisak pri prvom susretu je osećaj zadovoljstva samim sobom, unutrašnje ispunjenosti i sreće, što verovatno ima veze sa ljubavlju.

O Svet se menja i  pitanje je dana kada će i muškarci početi da rade usne ili zadnnjice…Ili su već počeli?

-Sve je veći broj muškaraca koji se odlučuju na određene korekcije, iako se one više odnose na podmlađivanje i sprečavanje posledica starenja, nego na isključivo ulepšavanje. Tu su naravno i korekcije samo za muškarce poput povećanja polnog organa koji je sve zastupljenija procedura. Moderno doba nameće visoke standarde kada je lepota u pitanju pa  ni muškarci ne ostaju imuni na postojeći trend i zahteve.

vs klinika lepote

O Da li vi kao estetski hirurg znate tajnu kako prihvatiti starost?

  -Nemamo drugog izbora osim da je prihvatimo kao neminovost, jer niko nije našao način da zaustavi prolaznost vremena. Ipak, do nas samih je koliko ćemo uživati u čitavom procesu, održavati energiju i duh, i koliko ćemo dozvoliti da posledice tog starenja budu vidljive na nama.

Danas imamo više mogućnosti nego ikad da starost dočekamo u odličnoj formi i sa dobrim izgledom, a na nama je da ih iskoristimo i starost ne prihvatimo kao kaznu, nego kao pokazatelj da smo lepo živeli.

O Šta je po vama najvažnije da bi čovek bio srećan?

  -Ja mogu da na ovo pitanje odgovorim samo vrlo lično: kada pokretačku snagu za sve što radite nalazite u svojoj porodici, kada ste okruženi dragim osobama i trudite se da se izolujete od negativnih ljudi, vesti, komentara. Tada ste definitivno našli svoj duševni mir i radujete se svakom novom danu.

oDa li verujete da neko odozgov sve dovodi u ravnotežu?

  -Smatram da svi iz kuće ponesemo neke vrednosti kojima težimo, kao i pravac koji će nas voditi u životu. Sigurno da nas tokom sazrevanja čekaju brojni izazovi, prepreke, njihovo prepoznavanje i izbegavanje. Sve to zajendo čini deo sazrevanja, ali ostanak na pravom putu svakako doprinosi  osećanju sreće da volite ljude i da ste voljeni.

O Kao hirurg, da li se radujete penziji?

  -Na žalost, nisam upoznao puno hirurga koji su penziju provodili igrajući šah na Kalemgdanu. Mislim da je najbogatiji hirurg onaj koji je dočekao da se raduje unucima, a još više onaj koji je pomagao u njihovom odrastanju.

oU čemu najviše uživate?

  -Ma kako zvučalo kao kliše, to su trenuci provedeni sa porodicom. Sa ćerkom koja ide u muzičku školu, sa sinom koji trenira rukomet.  To su sve mali trenuci radosti koji doprinose jednom velikom osećanju sreće i zadovoljstva. A kada ostanem sam, te retke momente najviše volim da provedem sa harmonikom u otkrivanju nekog novog zvuka, ritma, lepote i bogatstva muzičkog Balkana.

O Dr Vladimir Stojiljković, plastični hirurg  svira harmoniku?

  -Da. I to solidno.

                     O.B.

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com