Dijamant je najsjajniji i najcenjeniji dragi kamen, a simbolizuje snagu, mudrost, nevinost i veru.

Još od davnina smatran je najsavršenijim i najmoćnijim kristalom, pa se verovalo da su oni koji ga redovno nose nesavladivi i neranjivi. Uvek je bio simbol moći, bogatstva i lepote, pa su ga, iako je otkriven u 9. veku, sve do 15. veka smeli nositi samo muški članovi kraljevskih porodica, plemstvo i sveštenstvo, dok je ženama postao dostupan tek od 19. veka. Pošto je redak, skup i teško se nalazi, dijamant se u kristaloterapiji zamenjuje gorskim kristalom.

Dijamant moćna zaštita

Postoji mišljenje da ovaj kraljevski kamen sve otrove čini neškodljivim i sprečava razvoj mnogih bolesti,. Prrovereno štiti od kostobolje i žutice. Ukoliko se redovno nosi, čak i u vidu najsitnijih detalja, utiče na postizanje emotivne ravnoteže, smanjuje agresivnost, a trudnicama osigurava lak porođaj.

PREDLAŽEMO

Ćilibr ublažava alergije

Energija ovog dragog kamena jača duh i snaži telo, sprečava pohotljivost i stimuliše čistoću. Nošen na levoj ruci, dijamant je dobra zaštita od pakosnih ljudi. Vino i voda u koje je uronjen dijamant štite od izliva krvi u mozak i srčanog udara. Ovaj plemeniti kamen u Francuskoj zovu kamenom izmirenja, jer se veruje da održava i harmonizuje vezu među partnerima.

B.Vukanović

bakterije beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes drvo energija holesterol hrana imunitet jetra karcinom knez lazar koža lek lepota lečenje limun manastir med more muškarci nemanjići pluća potencija rak reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost uskrs vitamin c voda zdravlje želudac

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Uvek možeš da se odjaviš. Ne šaljemo neželjenu poštu.

close

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com