Neobičan starinski recept  stiže iz Rusije : pasta za zube iz doba jure i odaje nam tajnu kako su Rusi prali zube. Starinski narodni recept za zdrave zube ima moćno dejstvo i neobične sdastojke.

 Nezadovoljan dejstvom pasta za zube iz prodavnica,  stanjem svojih zuba, i činjenicom da koristi ipak hemijske preparate, Valerij Stroganov iz Volgograda odlučio je da primeni stari recept o kome mu je govorila baka.

 – Kada sam bio  mladić, smejao sam se njenim receptima koji su mi bili zabavni, ali danas, pošto uvidjam da je potrošačka kultura zapravo prevara i kultura koja  hoće po svaku cenu da vam proda svoj proizvod bez obzira na kvalitet, setio sam se njenih saveta . Ima deset godina kako sam počeo da pravim  pasta za zube po njenom receptu. Hvala bogu, svi su mi zubi zdravi i osećam se  zdravo i kao sastavni deo prirode.

  Njegova pasta za zube dala je odlične rezltate koje je „overilo“ vreme pa je Stroganov zadovoljstvo i recept podelio javno. Svako može da se uveri da li njegova pasta za zube „ radi“ ili ne.

  Njegov recept je jedan od retkih u kojima se koristi ljuska oraha i  ona braon pregradica unutra, takodje.

  Potrebno je slomiti dva oraha, jezgro pojesti, a  za recept uzeti tvrdu, braon ljusku i pregradu koja odvaja jezgra.

  Od sastojaka je potrebno

Dva oraha

Prstohvat suvog pelina

Aktivni ugalj

Soda bikarbona

 U 0,1 dl stave se  ljuske od oraha,   pelin, i ostavi da kuva  10 minuta, dok se ne dobije braon boja koju će sastojci pustiti. Skloni se sa vatre i  u ukuvanu smsu doda se jedna kafena kašičica sode  bikarbone. Sve se dobro promeša da se sastojci sjedine,  a zatim se sve rocedi kroz cediljku.

 Dobije se  tečnost braon  boje.

 Ta tečnost, sipa se u  flašicu u koju će moći da se uroni  četkica za zube, kakvu god da imate ili u teglicu.

  U posudu se zatim doda kašika aktivng uglaj, sve se  lepo  promeša i  fantastična pasta za zube je spremna da se koristi.

 Ovakvim rastvorom, kaže Valerij Strogonov, nekada su naši stari prali zubi i  većina je imala i pod stare dane sve zube. Pasta za zub nema hemije, ne iritira, mogu da je koriste i deca.

 A efekat je, kažu očaravajući: zdravi, sjajni zubi i  zdrave desni.

 Svi sastojci su veoma jefitni i  svako očas posla može da ih sjedini i isproba rusku pastu za zube za koju   se tvrdi da  sa njom ne može da se  stvori karijes a od njega pokvaren i šupalj zub.

 .                        O.B.

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Prijavi se za besplatne tekstove

oblakbeli.com

Ne šaljemo neželjenu poštu. Uvek možeš da se odjaviš.