Neobičan starinski recept  stiže iz Rusije : pasta za zube iz doba jure i odaje nam tajnu kako su Rusi prali zube. Starinski narodni recept za zdrave zube ima moćno dejstvo i neobične sdastojke.

 Nezadovoljan dejstvom pasta za zube iz prodavnica,  stanjem svojih zuba, i činjenicom da koristi ipak hemijske preparate, Valerij Stroganov iz Volgograda odlučio je da primeni stari recept o kome mu je govorila baka.

 – Kada sam bio  mladić, smejao sam se njenim receptima koji su mi bili zabavni, ali danas, pošto uvidjam da je potrošačka kultura zapravo prevara i kultura koja  hoće po svaku cenu da vam proda svoj proizvod bez obzira na kvalitet, setio sam se njenih saveta . Ima deset godina kako sam počeo da pravim  pastu za zube po njenom receptu. Hvala bogu, svi su mi zubi zdravi i osećam se  zdravo i kao sastavni deo prirode.

  Njegova pasta za zube dala je odlične rezltate koje je „overilo“ vreme pa je Stroganov zadovoljstvo i recept podelio javno. Svako može da se uveri da li njegova pasta za zube „ radi“ ili ne.

  Njegov recept je jedan od retkih u kojima se koristi ljuska oraha i  ona braon pregradica unutra, takodje.

  Potrebno je slomiti dva oraha, jezgro pojesti, a  za recept uzeti tvrdu, braon ljusku i pregradu koja odvaja jezgra.

  Od sastojaka je potrebno

Dva oraha

Prstohvat suvog pelina

Aktivni ugalj

Soda bikarbona

 U 0,1 dl stave se  ljuske od oraha,   pelin, i ostavi da kuva  10 minuta, dok se ne dobije braon boja koju će sastojci pustiti. Skloni se sa vatre i  u ukuvanu smesu doda se jedna kafena kašičica sode  bikarbone. Sve se dobro promeša da se sastojci sjedine,  a zatim se sve procedi kroz cediljku.

 Dobije se  tečnost braon  boje.

 Ta tečnost, sipa se u  flašicu u koju će moći da se uroni  četkica za zube, kakvu god da imate ili u teglicu.

  U posudu se zatim doda kašika aktivng uglaj, sve se  lepo  promeša i  fantastična pasta za zube je spremna da se koristi.

 Ovakvim rastvorom, kaže Valerij Strogonov, nekada su naši stari prali zubi i  većina je imala i pod stare dane sve zube. Pasta za zube nema hemije, ne iritira, mogu da je koriste i deca.

 A efekat je, kažu očaravajući: zdravi, sjajni zubi i  zdrave desni.

 Svi sastojci su veoma jefitni i  svako očas posla može da ih sjedini i isproba rusku pastu za zube za koju   se tvrdi da  sa njom ne može da se  stvori karijes a od njega pokvaren i šupalj zub.

 .                        Irina Perić

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com