Ćilibar je koristan dragi kamen koji uvek treba imati u kući. To je kamen pročišćenja, životne radosti, bistrine uma, odanosti i večne ljubavi. Uz bisere i korale pripada grupi retkog vegetativnog dragog kamenja, jer zapravo predstavlja fosilnu smolu  dobijenu iz praistorijskih četinara. Mnoge drevne civilizacije ćilibar su smatrale kamenom univerzalne životne snage, koji  donosi radost svakome ko ga nosi.

Dejstvo

Ćilibar pročišćava um, telo i dušu. Ovaj dragi kamen pozitivno utiče na  raspoloženje i učvršćuje samopouzdanje. Veruje se da neobrađeni komadi ćilibara (kao privezak) imaju isceliteljsko dejstvo na nervni sistem, srce i bubrege, kao i da stimulišu brži oporavak bolesnika. Ogrlice od ćilibara stimulišu pamćenje i intelektualne sposobnosti i ublažavaju stres.

PREDLAŽEMO

Muskovit, mineral koji tajanstveno oporavlja jetru

Ćilibar, koji je poznat i kao kamen koji greje, pomaže u ublažavanju tegoba bešike, želuca i jetre, ali i u revitalizaciji tkiva, pa se naročito preporučuje onima koji su skloni alergiji bilo koje vrste. Za ublažavanje bola, postavlja se iznad bolnog mesta: tokom porođaja na pleksus, a u slučaju zubobolje dovoljno je da se parče ćilibara drži u ustima neko vreme. Da bi trajno zadržao terapeutske osobine, ne treba ga čistiti, već samo „puniti“ na suncu. Interesantno je da kad gori, ovaj kamen ispušta prijatan, aromatičan miris koji smiruje ceo organizam. Budući da je poznat i kao moćni zaštitnik od štetnog zračenja, ćilibar bi uvek trebalo imati u kući ili uz sebe.

I. Perić

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba