Izabrati dobar brushalter – prava je filozofija. Svaka pripadnica nežnijeg pola to odlično zna. Dok se isprobavaju različiti dizajni, boje i korpe, glavom tutnji hiljadu misli. Jedna od njih sigurno jeste, da li brushalter ima ikakvu funkciju o održavanju grudi mladim i vredi li zbog njega dati toliko para.

  Istraživali smo i, evo zaključaka.

  Ako želite da imate čvrste grudi što duže, morate mnogo da se potrudite. To pravilo važi i za one dame koje imaju za saveznika genetiku, a kamoli za žene kojima grudi počnu da se opuštaju još u tridesetim.

  Za početak, kako savetuje  fizioterapeut dr Aleksandra  Lukić Tankosić, iz ordinacije „Medical Laser Centar”, u Beogradu, morate posvetiti pažnju   brushalteru.

– To znači – objašnjava dr Aleksandra Lukić Tankosić – da je brushalter obavezno pomagalo, držač žlezdanog tkiva, nešto malo mišića i kože koje čine dojke, kako se one ne bi pre vremena opustile. Prosečne grudi teške su od jednog do dva kilograma i tu težinu uglavnom nose grudni mišići koji pridržavaju tkivo grudi i koža. Važno je pomoći im da se previše ne rastegnu od te težine. To  znači da je brushalter imperativ.

  To onda automatski daje odgovor koliko para možemo da potrošimo na dobar brushalter.

  Žene koje  kupuju jeftine brushaltere i  „ odokativno” ,mnogo greše. Grudnjak moraju birati pažljivo, polako i galantno. Grudi i grudnjak – moraju biti jedno. Dobar grudnjak može da pomogne da izgledamo saveršeno i da koža na grudima manje trpi. A, opet, loše izabran grudnjak može biti naš najveći neprijatelj.

– Bolje je u tom slučaju uopšte ne nositi grudnjak, nego izabrati loš – kaže dr Aleksandra Lukić Tankosić i dodaje da većina žena zapravo nosi grudnjak sa manjim korpama kako bi im grudi izgledale veće zbog čega se on podiže preko grudi, dok jedan broj dama nosi veće korpe ( loše izabrane) zbog čega se on podigne visoko na leđima.

 Brushalter, tako, mora da  lepo upakuje grudi, dakle ni premali  ni preveliki, nego – po meri.

  Na drugom mestu za jedre grudi je pravilo obaveznog vežbanja. Ukoliko  ste uporni i vežbama jačate grudne mišiće možete sprečiti opuštanje i za više od 30 odsto. Veoma je važno da tokom fizičkih vežbi nosite  čvrste brushaltere sa odvojenim korpama, koji su bolji od sportskih topića koji spljošte grudi.

brushalter kako izabrati

  Za čvrste grudi  neophodno je još izbaciti cigarete iz upotrebe.  Žene koje puše ubrzano gube kolagen a to znači da imaju većih problema sa opuštanjem grudi jer im je koža neelastična. Takođe, grudi ne vole nagla gojenja i mršavljenja, jer tada puca vezivnog tkivo što dovodi do pojave strija koje su smrt za grudi.

 Za čvrste grudi i u poznim godinama, potrebno je takođe  znati i par caka, poput masaže koja godi grudima zbog mikrocirkulacije, zatim obavezno mazanje grudi kremama kojima čuvate mladost lica i vrata, obavezno štititi grudi od UV zračenja.

  Znači, ne štedite pare na dobar brushalter, vežbajte i izbacite cigarete i učinićete da vaše grudi još dugo posle  navodne starosne granice budu lepe i zdrave.

                         O.B.

 Pranje

  Nemojte previše često prati grudnjak( osim ako nije oznojen ili zaprljan) jer će on izgubiti na elastičnosti i njegova će funkcija biti umanjena – savetuju svetski stručnjaci. Kada grudnjak izgubi oblik, najbolje ga je promeniti.

 Istorijat

Žene su oduvek koristile  različite predmete za  fiksiranje grudi. Bile su to krpe, zavoji, platna, a zatim od 16. vreka korsete koji su prirodno doveli do pojave brushaltera u 19. veku koji se od tada  veoma malo promenio.

Vidi još: Kako izabrati dobru kremu

Prijavi se za besplatne tekstove

žena u džuingli

close
Prijavi se za besplatne tekstove
San

Ko čita, lepše živi