Bolest nije u našem telu, ona je u našem umu – uči Dipak Čopra, indijsko-američki doktor i pisac, jedan od  najpoznatijih zagovornika holističke medicine. Preciznije, smatra ovaj autor stotinak knjiga na ovu temu, bolesti, rane i ozlede su zapravo funkcija naše percepcije.

 – Čovek – kaže Diprak Čopra – zadržava bolest, bol i ozlede u svojoj svesti, čime se oni utiskuju u naše energetsko polje, a tek onda se očituju u našoj fiziologiji.

  To znači da ih mi stvaramo.

  Ako sami stvaramo sve bolesti, i umišljajima ih utiskujemo u naše telo, to onda znači da ih isto tako umišljajima možemo istisnuti iz našeg tela. A to, opet, znači da smo mi,i samo mi, gospodari našeg zdravlja jer je ono apsolutno pod našom kontrolom.

Kako to naše misli oblikuju naše telo?

Suštinsko načelo kvantne fizike upravo to kaže: naše misli određuju stvarnost. U brojnim eksperimentima rađenim od početka 20. veka nauka je ustanovila da je naš duhovni i fizički svet isprepleten. To se najočitije ustanovilo u čuvenom eksperimentu dvostrukog proreza kada je ustanovljeno da se elektroni pod istim uslovima ponekad ponašaju kao čestice, a ponekad kao talasi! Smatra se da je to stoga što u potpunosti zavise od toga šta promatrač očekuje da će se dogoditi.

PREDLAŽEMO

Za koga je meditacija

 A ono što promatrač veruje da će se dogoditi – kvantno polje zaista i učini. Postoje i mnoga druga istraživanja koja jasno pokazuju da je svest direktno povezana s našom stvarnošću. Kvantni svet čeka na nas da donesemo odluku da bi znao kako da se ponaša. Zbog toga kvantni fizičari imaju nerešive probleme u ovoj oblasti. A kvantna oblast jeste najvažniji oblast stvaranja. Ona utiče na sve što je oko nas.

   Energetsko ljudsko polje je u interakciji sa kvantnim poljem i uvek utiče na njega, a energija naših uverenja i namera unosi se u naše energetsko polje jer je definisana energija naših misli i emocija. Naše misli, emocije, uverenja i namere, koje čine to naše  energetsko polje, neprestano informišu kvantnu stvarnost u nama i oko nas u svakom trenutku našeg postojanja.

   Dakle, kako se izlečiti. Dipak Čopra kaže da sve što je potrebno da učinimo jeste da očistimo našu energiju i to tako tako da energetska projekcija našeg tela teče neometano. Na taj način naši atomi i molekuli mogu se savršeno uskladiti s ovom strukturom jer nema energetske smetnje koja narušava sliku našeg tela koja je projektovana iz naše svesti.

  To radimo tako što ulazimo u prostor između naših misli gde naša uverenja više ne utiču na našu stvarnost, jer kada ne razmišljamo, onda i nemamo uverenja i očekivanja i na taj način se usklađujemo s univerzalnim načelima. Naša energija se niveliše s energijama visoke frekvencije: energijom ljubavi, dobrote, inspiracije, strasti, radosti i tako dalje.

PREDLAŽEMO

Mističan manastir Vranjina

  Uči nas Čopra i da mi nismo samo energija, nego da postoji beskonačna energija svuda oko nas koju možemo iskoristiti za naše svesno ozdravljenje.

  Čim se počnemo povezivati s beskrajnom energijom stvaranja i vlastitom istinskom prirodom postaćemo svesni tih energija što će nam pomoći da projektujemo telo u svoje prirodno stanje. Projekcija tela može biti prekinuta samo poremećajem u našem energetskom polju – u našoj svesti – uzrokovan neuravnoteženim mislima i emocija i ograničavajućim uverenjima.

  Naše energetsko polje je prirodno rezonantno, a naša energija prirodno teče nesmetano kao snažan tok svesti, ali niži nivoi svesti kojima živimo ometaju ovaj tok.

bolest sami stvaramo

  Važno je znati i da se naše telo uvek regeneriše. Atomi ne stare, niti umiru. Isti atomi koji su postojali za vreme velikog praska pre oko 14 milijardi godina, postoje i danas. Neki od njih su možda baš u nama.

 Takođe, svake godine 98 odsto atoma u našem telu se izmeni s “novim“ atomima. Mi stalno umiremo i ponovo se rađamo i doslovno se transformišermo na atomskom i molekularnom nivou. Svaka tri dana imamo novu sluznicu želuca, svaki mesec imamo novu kožu, svaka tri meseca smo novi kostur. I svake godine imamo skoro u potpunosti novo telo.

 A naše telo je, zapamtimo, samo projekcija onoga što verujemo da jeste.

Irina Perić

bakterije biljke boje bolest breza bubrezi crna gora cvet depresija dijabetes energija fitoterapeut hrana jaja jetra karcinom knez lazar kosa koža lek lepota lečenje limun manastir med melem more muškarci nemanjići pluća potencija reuma slikar slikarka so srbija srce travar ulje umetnost uskrs vino voda zdravlje zglobovi

Prijavi se za besplatne tekstove

žena u džuingli

close
Prijavi se za besplatne tekstove
San

Ko čita, lepše živi