Ima li išta prijatnije nego se zavaliti u neki kabriolet i pustiti da nam vetar miluje lice, stvarajući osećaj da letimo kroz prostor. A ljubitelji  dobrih automobila će dodati, ima li išta lepše nego se zavaliti u BMW-ov M4 Cometicion Cabrio – bilo koje boje, šeretski će dodati.

   Pa iako pljusne letnja kiša, osveženje za vozača, suvozača i još dva putnika pozadi, koliko može da primi, trajaće tek 18 sekundi. Tačno toliko je potrebno da se automatski zatvori krov, pri brzini od 50 km. Sklopivi, meki krov prava je atrakcija na ovom sportskom automobilu, posebno kada se posmatra mehanizam koji otvara ili zatvara auto. Antracitni meki krov  nema samo vizuelni efekat, on je fantastično dobra izolacija od buke.

  Ovaj luksuzan sportski automobil izazvaće pažnju gde god da se pojavi i ma ko da ga vozi.

  BMW-ov kabrio nema samo očaravajući dizajn. Krase ga fantastičnie performanse. „Ljuta mašina“ impresionira turbo benzinskim motorom. Ima, osmostepeni  automatski  menjač i brojna „mala“ poboljšanja preuzeta iz tehnologija motosporta. Motor ima  510 KS i 650 Nm obrtnog momenta. Pogon na sva četiri točka. Do „stotke“ nagura za 3,7 sekundi.

   Unutrašnjost  automobila je izuzetno atraktivna. Boje kožnih sedišta idu od bele i žute, preko jarkih boja do metalik  plave. Koža je „ merino“, kvalitet vrhunski. Sva sedišta imaju ventilaciju i vazdušnu ogrlicu, čime se dodatno naglašava sportski izgled.

   Točkovi su dvokraki, kovani od lake legure, sa mat sivom bojom i sa različitim gumama. Može se birati i boja ukrasnih lajsni i kombinovati sa bojom kožne presvlake i bojom samog automobila, jer ono što je  u kabrioletu unutrašnjost to je i spoljašnost. Sve je izloženo.

  Moćan vizuelni efekat daju i difuzori sa dvostrukim izduvnim cevima, dajući asocijaciju da se ovaj kabrio očas posla može uključiti u neku moto trku. Doživljaj upotpunjuju i M škrge i  spoljni retrovizori koji dodatno daju šmek  BMW-ovom kabrioletu.

  Centralno mesto zauzima instrument tabla i poseban displej koji ima ugrađene funkcije za trkačku vožnju ili za  mirni ugođaj.  Ekran je  od 10.25 inči.

Vozač ima sve mogućnosti koje nudi savremena tehnologija. Može da koristi inteligentni sistem za vožnju, parkiranje, uočavanje vozila, ljudi, životinja, može da ubrzava pri izlasku iz krivine i usporava pri ulasku, može da osigurava dodatnu stabilnost prilikom prelaska u drugu traku. Vozač ima svog ličnog BMW asistenta. Elektronski kontrolisani uređaj se stara da stepen prijanjanja bude optimizovan. BMW-ov kabrio poseduje sve funkcije povezivanja sa automobilom ali i digitalne usluge koje vas obaveštavaju o svemu što vas interesuje, od vremena, preko rezultata utakmica do situacije u kući.

 Vozaču daje sve moguće podatke o  vožnji od stanja turbina ili pritiska u gumama.

 Kabrio ima i zadivljujući karbon upravljač  koji je izrađen od ugljeničnih vlakana i koji dodatno daje osećaj moćnog i nezaustavljivog sportskog automobila.

 BMW M4 kabrio ima snažnu dinamiku kočenja.  Vozač može da izabere podešavanje kočenja na „ Comfort“ ili „ Sport“. Ovaj prvi način će mu omogućiti da ukoči  stabilno i nežno, dok će sportski način kočenja ukopati mašinu u mestu.

 A za one koji baš hoće da zadive, proizvođač je ugradio i crveno start dugme kojim se pali i gasi motor bez upotrebe ključa.   

Nebojša Đorđević

beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet depresija dijabetes energija hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa koža krv lek lečenje limun manastir med more muzika muškarci nemanjići otrov pluća reuma slikar slikarka srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Dobrodošli u klub naših čitalaca.
oblakbeli.com