Alternativna medicina i dijabetes ? Za one koji veruju da priroda može da pomogne u borbi protiv šećerne bolesti alternativna medicina nudi niz predloga.

Za početak, savetuje se borba protiv dijabetesa tipa II – akupunkturom. Ona može da ostvari zadivljujuće rezultate preko stabilizacije endokrinog sistema, regulacije i stabilizavcije šećera u krvi, kao i komplikacija (regulacija bola koji se javlja kod polineuaropatija ili vaskularnih lezija na eksremitetima).

   Odlične rezultate daje i mili-talasno-rezonanzna terapija (MRT)

Hrom pikolinat

   Kao obavezan sastojak za regulaciju dijabetesa nametnuo se hrom pikolinat. On povećava osetljivost receptora ćelija za insulin, pa se daje pre obroka u dozi od 1 do 3 tablete od 200 mcg na dan. Hroma inače ima u začinu kariju.

  Nezaobilazan mikroelement je magnezijuma koji sprečava pojavu hipertenzije, vaskularnih lezija i loš metabolizam glikoze, i popravlja glikoregulaciju.

  Bakar, pokazalo se, vrlo je delotvoran kada se nosi u sklopu narukvice, najbolje sa magnetima, a može se piti u vidu tableta od 2-3 mg dnevno.

  Zeolit koji se uzima pred obrok pomaže da glikoza uđe u ćelije bez insulina, pa mnogi dijabeatičari  uz zeolit smanjuju insulin ili antidijabetike. Istovremeno, lagano gube na težini, a smanjuje se i broj komplikacija na nervima i karvnim sudovima.

   U borbi protiv dijabetesa važni su vitamini.

    Među prvima vitamin E, koji je jak antioksidans i pomaže boljoj iskoristljivosti insulina. Njegovo davanje u nešto većim dozama, u roku od par meseci,  smanjuje otposnost na insulin, pa dolazi do bolje glikoregulacije.

Vitamin B6 pomaže u sprečavanju dijabetične retinopatije.

Bilje i plodovi

  Dijabetičarima godi beli luk, zbog sadržaja sumpora u jednoj svojoj aminokiselini povoljno deluje na snižavanaje holesterola i glikoze u krvi.

  Borovnice pomažu poparavci dijabetične retinopatije.Brusnica se preporučuje jer pomaže bolju glikoregulaciju. Inulin iz cikorije, kao dijetetsko vlakno, deluje preko crevne flore. Poboljšava pražnjenje creva, popravlja resorpciju minerala (Ca, Mg, Fe,) kao i metabolizam šećera i holesterola.

   Pivski kvasac se preporučuje zbog bogatstva B6 vitamina, hroma, dijetetskih vlakana i drugog.

   Gin-seng  se pokazao kao vrlo delotvoran u snižavanju nivoa glikoze u krvi. Oni koji su ga uzimali pod kontrolom imali su za čak 50 odsto bolje rezultate od kontrolne grupe.

   Cimet, kao suplement ili kao čaj( šipku cimeta ostaviti 10 min u kipućoj vodi, da lagano vri, pa dodati malo crnog čaja. Piti par puta dnevno.)

Magnetna terapija

   Nošenje magnetnog nakita, i to naruakvice sa bakarnom unutrašnjom površinom i magnetnog lutajućeg srca koje se plasira 10 cm ispod levog pazuha, dalo je izvanredne rezultate u popravljanju glikoregulacije i boljeg opšteg osećanja, kao i u sprečavanju posledica dijabeta( u tom slučaju se nose nanogvice, magnetne minđuše i sl).

Odlična je i magnetna voda, i to u količini od oko 40 ml po kilogramu, dovodi do unutrašnjeg blagostanja kod svakoga, pa i kod dijabetičara. Za kratko vreme magnetno polje se transportuje svuda po telu. Toksini se brže i bolje ispiraju, a minerali se bolje apsorbuju. Magnetna voda je alkalna i neutrališe kisele metabolite u telu dijabetičara. Dobro deluje i na visok holesterol. Reguliše stolicu, čisti bubrežne kanaliće i, održavajući „čistim” urinarne puteve, sprečava  sekundarne infekcije. Stimuliše se imunitet  pa nije loše piti magnetna vodu generalno.   

   Glavno je pokret, vežba, hodanje, jer je to način da se glikoza utera u ćelije bez mnogo insulina. I, naravno, riba umesto mesa, malo više omega 3 masnih kiselina, povrća i nakiselog voća.

  O.B.

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva kosa koža krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar tvrđava ulje umetnost vino voda voće zdravlje zglobovi čaj želudac

oblakbeli

Postani član našeg kluba

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com