Aktivni ugalj, bez ove stvari ne pomišljajte da imate kuću. Aktivni ugalj toliko je važan za čoveka da je prva stvar koja se stavlja na policu kada se kućimo.

Nezamenljiva stvar koja služi za sve živo. Od čišćenja zuba i kože do vraćanja u život posle trovanja.

Ovaj čarobnjak koji nastaje sagorevanjem kada mu se struktura uvećava hiljadama puta, zbog čega poput pijavice na moru upija sve štetne materije koje mu se nađu na putu. Najčešće se dobija  karbonizacijom  ljuske kokosovog oraha ili bilo kog drugo drveta, najbolje od bukve kod nas. Na taj način  se dobija prah crne boje koji je   bez mirisa i ukusa. Hiljadama godina se zna za njegovu magiju.

Hipokrat ga je preporučivao u lečenju trovanja i vrtoglavice, a u Americi se pre sto pedeset godina koristio protiv povraćanja, kod zatvora, gnojnih i gangrenoznih čireva na koži. Za vreme Prvog svetskog rata, upotreba drvenog uglja u gas-maskama, gotovo zaustavila hemijski rat u samom početku.

Danas stoji ponosno na policama apoteka kao jedna od glavnih stvari bez kojih čovek ne može. Drveni ugalj apsorbuje gotovo sve, jer se tokom sagorevanja površinska njegovih čestica toliko povećava, da u samom jednom kvadratnom santimetru doseže čak stotine metara! Ta gotovo neverovatna površina njegove strukture, daje mu ogromnu apsorpcionu moć. Šta sve može da upije? Spremite se za spisak.

Čarobni drveni ugalj može da upije od otrova: olovni acetat, dieldrin, DDT, DDE i TDE… Zatim radioaktivne elemente: , strihin, akrolein, akonitin, kamfor, malatoin, paratoin, pa beskrajan niz bakterija i njihovih otrovnih produkata.

Drveni ugalj apsorbuje i brojne medikamente, kokain, jod, nikotin… Upija i neutrališe i neke anorganske supstance: živa, hlor, fosfor, gvožđe, olovo, antimon, vodonikov sulfid, živin hlorid, nitrogeni dioksid, kalijumov permanganat, srebro, talijum i kalaj.

Kada se koriste za dobrobiti organizma, ne treba preterivati jer aktivni ugalj može posle duže upotrebe, da pored štetnih materija, absorbuje i korisne materije iz organizma, kao što su enzimi i vitamini, te njegova upotreba treba da bude kratkotrajna. Takođe je važno voditi računa o vremenskom razmaku između upotrebe drugih lekova i aktivnog uglja: aktivni ugalj treba de se uzme 2 sata pre ili 1 sat posle uzimanja drugih lekova, pošto smanuje njihovo dejstvo.

I.Marić

Otrovi

Daje se rastvor 2 kašike drvenog uglja u čaši hladne vode. Posle par minuta treba izazvati povraćanje u nekoliko navrata, pa ponoviti dozu ugljenog rastvora i dozvoliti da prođe kroz creva kako bi upio sve otrove koji su već napustili stomak.

Proliv

Daju se pacijantu 2 kašike drvenog uglja rastopljenog u čaši hladne vode, svakih 4-8 sati, sve dok se stomak ne smiri. 

Kožne infekcije

Dodavati drvenom ugalju u prahu vodu dok se ne umesi do srednje gustoće, natopiti komad pamučnog platna i priviti na ranu,a uviti zavojem ili čistom tkaninom. Oblog se menja svakih 6-8 sati, zavisno od jačine infekcije, ili kad se osuši i stvrdne.  A ako se smesi doda laneno seme(2 kašike na 1 litar), i kratko prokuva, ostaće duže vlažna.

Filter za vodu

Većina apoteka prodaje drveni ugalj u tabletama, ali i u posebnom pakovanju. Kapsule rastvorite, uzmite komad toalet papira, sipajte u njega 5, 6 kapsula sa sitnim aktivnim ugljem umotajte pa obavijte gazom i stavite u grlo flaše da biste mogli da filtrirate vodu. Gornji deo ( dno plastične flaše isecite i odatle sipajte vodu koja će curiti kroz grlo u drugu posudu. Bolje je kupovati što finiji ugalj jer je njegovo dejstvo bolje. A hitnim slučajevima poslužiće i delimično izgorelo drvo samleveno u ručnom mlinu ili fino iseckano.

Nadutost

Drvenim ugljem efikasno se suzbijaju tegobe nastale usled velikih količina crevnih gasova i nadutosti.

DUVANSKI DIM

Uklanja štetne produkte duvanskog dima upija 8 procenata akroleina i 27 postotaka onikovog cijanida koji se nalazi u cigaretama.

DECA

Deca koja su uzimala drvenu ugalj, imala su znatno manji broj žučnih pigmenata u krvi koji izazivaju žuticu i trajno oštećuju jetru.

Bakterije

Drveni ugalj apsorbuje sekrete iz rana, bakterije, toksine i sprečava da oni prodru u krv

bašta beograd biljke boje breza bubrezi crkva crna gora cvet dijabetes energija fitoterapeut hrana istorija jetra karcinom knez lazar kopriva koren kosa kozmetika koža krompir krv lek lečenje manastir med more nemanjići otrov pluća rak reuma slikar srbija srce travar ulje umetnost vino voda zdravlje zglobovi želudac

Prijavi se za tekstove
oblakbeli.com
oblakbeli

Postani član našeg kluba